Facebook Twitter CAT  |  ESP
 

QUI SOM

Diputació de Lleida Fundació Arnó UDETMA Generalitat de Catalunya

El Bus de la Salut és un projecte de:

  • Diputació de Lleida: institució supramunicipal que té la seva raó de ser en els ajuntaments i, per tant, en tots els lleidatans. Presidida des de l'any 2011 per Joan Reñé, la corporació s'ha significat per l'exercici d'un municipalisme compromès amb les persones, la defensa del món local i la projecció internacional de les terres de Lleida. L'acció de govern se centra en el desplegament de polítiques en favor del desenvolupament integral del territori i, en especial atenció, als serveis i les accions que enforteixen la comunitat. L'Institut d'Estudis Ilerdencs, el Patronat de Turisme, el Patronat de Promoció Econòmica, l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals i el Centre Europeu d'Empreses i Innovació són organismes creats per la Diputació per tal de portar a terme bona part de la seva acció, definida sota el lema: municipis, territori i tu.
     
  • Fundació Renal Jaume Arnó: una entitat sense ànim de lucre, que té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida dels malalts renals crònics i el seu entorn familiar, laboral i emocional, tasca que se centra en l'atenció social i assistencial del col•lectiu, l'ajut a la prevenció, la detecció precoç i la investigació en el marc de la malaltia i les patologies associades, així com la sensibilització vers la donació d'òrgans.
     
  • UDETMA (Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques): una unitat pionera a Espanya dedicada a la prevenció de les malalties cardiovasculars. Està integrada per diferents especialistes mèdics (nefròlegs, endocrins, internistes i neuròlegs), així com per personal d'infermeria i tècnics altament especialitzats, que controlen i tracten els principals factors de risc cardiovascular (infart, malaltia renal, diabetis, alteració del colesterol...).
     
  • Departament de Salut: el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s'encarrega, entre altres, de promoure un model de salut pública que reforci la prevenció i la promoció de la salut, així com promoure la implicació i la coresponsabilització dels ciutadans en la seva salut, garantir la sostenibilitat i el progrés del sistema sanitari català i adaptar el model d'atenció assistencial a les noves necessitats sanitàries de la població.